ΕΠΟ: Εγκρίθηκε η τροποποίηση του καταστατικού για τις εκλογές - «Ελπίζουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο να ανακτήσει την αξιοπιστία του»

featured image

Με 55 ψήφους υπέρ και 8 κατά, εκ των οποίων ήταν και οι Ολυμπιακός και Άρης, πέρασε η τροποποίηση του καταστατικού για να δρομολογηθούν εκλογές της ΕΠΟ το αργότερο μέχρι 17 Οκτωβρίου.

Στην ψηφοφορία που έγινε αρνητικές ψήφους έδωσαν οι Ολυμπιακός, Άρης, ΑΕΛ και οι ΕΠΣ Ηλείας, Πειραιά, Ρεθύμνου, Χανίων και Λασιθίου. Σύμφωνα με το gazzetta.gr, τρία λευκά ήταν από Ατρόμητο, Κέρκυρα και Κεφαλονιά / Ιθάκη ενώ υπήρξαν και τρεις απουσίες. Στο σύνολο ήταν 69 ψήφοι.

Με αυτόν τον τρόπο πέρασε η έγκριση της τροποποίησης του καταστατικού της ΕΠΟ για να γίνουν εκλογές το αργότερο έως 17 Οκτωβρίου. Ενστάσεις επί της διαδικασίας κατέθεσαν ο Ολυμπιακός και πέντε Ενώσεις.

«Ελπίζουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο να ανακτήσει την αξιοπιστία του»

Ο Πετρ Φούσεκ αναφέρθηκε στο θέμα των εκλογών της ΕΠΟ και στο θέμα της αξιοπιστίας, καθώς και στην αποχώρηση των FIFA και UEFA.

Ο υπερσύμβουλος και εκπρόσωπος FIFA και UEFA Πετρ Φούσεκ  είπε χαρακτηριστικά:

Θα είναι παρόντες στην Γ.Σ. της 30ής Ιουνίου οι εκπρόσωποι των FIFA και UEFA. Ακούγονται πολλά θέματα για το καταστατικό αλλά είναι νομικά τα περισσότερα. Το βασικό επιχείρημά μας είναι αμιγώς ποδοσφαιρικό και αφορούσε στην έναρξη της νέας περιόδου.


Η ΕΠΟ βρίσκεται σε επιτροπεία αλλά το ελπίζουμε όλοι να μην συνεχιστεί επ» αόριστον. Υπήρξαν λόγοι για επιτροπεία στο παρελθόν όμως ελπίζουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο να ανακτήσει την αξιοπιστία του. Στις 31 Ιουλίου του 2020 έχουμε αποφασίσει να αποχωρήσουμε ως FIFA και UEFA. Ήταν μία ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την παρουσία μας εδώ για αυτήν την ημερομηνία. Αυτό αφορούσε και στην προετοιμασία και της νέας περιόδου και της νέας ΚΕΔ. Αναφέρθηκε η πρόθεση της Κυβέρνησης για εκλογές το φθινόπωρο και για αυτό προσπαθήσαμε ένα χρονικό πλαίσιο και χρονοδιάγραμμα για όλα τα πρακτικά ζητήματα πριν από αυτό το διάστημα. Δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένη ημερομηνία. Απλά τα επιχειρήματα συνηγορούσαν μέχρι τον Ιούλιο.

Όμως πρέπει να δούμε και τις συνθήκες και με σεβασμό στον ελληνικό αθλητικό Νόμο που πρέπει να λειτουργεί και η Ομοσπονδία και όλοι. Οι FIFA και UEFA παρακολουθούν κάθε θέμα που αφορά στο αυτοδιοίκητο. Γνωρίζετε ότι έχουν υπάρξει περιπτώσεις χωρών με προβλήματα, όπως και στην Ελλάδα το 2016. Όταν είχε ανασταλεί η ιδιότητα μέλους όταν δεν ήταν όλα στην θέση τους. τοποθέτηση.

Γραμμένος: Δεν είναι εντολή για εκλογές

Σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος κατά τη Γενική Συνέλευση, ξεκαθάρισε:

«Δεν είναι εντολή. Δεν μπορεί να υπάρχει εντολή. Είναι προτροπή και συμφωνία. Διάβασε έγγραφο από FIFA και UEFA. Δεν υπάρχει εντολή».

Για την τροποποίηση του καταστατικού για διενέργεια εκλογών: «Η ΕΠΟ διευκρινίζει πως η τωρινή διοίκηση είναι συνέχεια της Επιτροπής Εξομάλυνσης και έτσι με την προτροπή των FIFA / UEFA πάει για εκλογές».

Πηγή: gazzetta.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


https://www.trelokouneli.gr/epo-egkrithhke-h-tropopoihsh-tou-katastatikou-gia-tis-ekloges-elpizoume-to-ellhniko-podosfairo-na-anaktisei-thn-axiopistia-tou/
Από το Blogger.