Γιατί η Ελλάδα σκέφτεται την απόσυρση της υποψηφιότητας για τον τελικό του Europe Conference League το 2023

featured image

Προς την απόσυρση της υποψηφιότητας της για τη διοργάνωση του τελικού του Europe Conference League οδηγείται η Ελλάδα.

Πρόκειται για τη νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα δημιουργηθεί από την UEFA και η Ελλάδα, όπως και οι Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Γαλλία, κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους για τη διοργάνωση του τελικού.

Το γήπεδο που πρότεινε η ελληνική πλευρά είναι το Παγκρήτιο, στο Ηράκλειο, αλλά τελικά φαίνεται ότι θα υπάρξει απόσυρση της υποψηφιότητας, όπως δήλωσε ο Αλέξης Δέδες, εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΠΟ στο neakriti.gr.

«Ως υπεύθυνος του Project για τον φάκελο διεκδίκησης του τελικού UEFA Conference League 2022-2023, βάσει των δικών μου εκτιμήσεων, πήρα προσωπικά την πρωτοβουλία να ενημερώσω τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ότι πρέπει να ακυρώσουμε την υποψηφιότητα. Κάποιοι συμφώνησαν, κάποιοι άλλοι διαφώνησαν και το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Ε.Ε., μετά την προσεχή Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας. Η δική μου άποψη είναι ξεκάθαρη… Θα χάσουμε και δεν αξίζει να χρεωθούμε μία ήττα», είπε αρχικά ο Δέδες και στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους.


«Ο πρώτος λόγος είναι οι γηπεδικές εγκαταστάσεις. Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου που θα συνεδριάσει η UEFA για να λάβει την απόφαση και να αναθέσει τις διοργανώσεις, δεν υπάρχει κανένα από τα απαιτούμενα χρονοδιαγράμματα στις εργασίες που απαιτούνται. Υπάρχει η πληροφορία μάλιστα ότι πριν από εμάς, έχουν επίσης κάνει πίσω οι υποψηφιότητες της Γαλλίας και των Σκοπίων, χωρίς να είναι όμως δεδομένο ότι η τέταρτη πόλη που διεκδικεί τον τελικό, αυτή της Αλβανίας, θα πάρει και την ανάθεση.

Για την δική μας υπόθεση το Παγκρήτιο δεν πληροί τις προϋποθέσεις όχι για έναν τελικό UEFA αλλά δεν μπορούμε να διοργανώσουμε καν έναν αγώνα της Εθνικής ομάδας. Απαιτούνται σημαντικά έργα στο γήπεδο, όπως το στέγαστρο, τα VIP, τα μπουθ, οι δημοσιογραφικές θέσεις αλλά το πιο σπουδαίο κατ’ εμέ είναι το πρόβλημα στο κομμάτι ασφαλείας, δηλαδή τα τουρνικέ και την είσοδο των φιλάθλων. Εδώ, από τη στιγμή που μιλάμε για ασφάλεια, η UEFA δεν κάνει καμία έκπτωση και θα πρέπει να αλλάξει σχεδόν όλο αυτό το κομμάτι.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η UEFA θέλει μια σταθερή κατάσταση στην Ομοσπονδία όπου θα τις εμπιστευτεί μία κατάσταση. Δυστυχώς για εμάς στην ΕΠΟ η κατάσταση είναι μπερδεμένη. Χαοτική θα την χαρακτήριζα. Το κύριο ζητούμενο είναι οι εκλογές, που περιμέναμε βάση UEFA ότι θα γίνουν το καλοκαίρι, έχουμε μετατεθεί για αργότερα, ενώ παράλληλα υπάρχουν προσφυγές ήδη κατά των αρχαιρεσιών για διάφορους λόγους».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


https://www.trelokouneli.gr/giati-h-ellada-skeftetai-thn-aposursh-ths-upopshfiothtas-gia-ton-teliko-tou-europe-conference-league-to-2023/
Από το Blogger.