Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η πιο δύσκολη στιγμή μου, το χειρότερο λάθος και ο μεγαλύτερος μου φόβος»

featured image

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ φιλοξενήθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το να παραχωρήσει συνέντευξη. Μεταξύ άλλων, ο ίδιος αναφέρθηκε στη συνέντευξή του για τη δυσκολότερη απόφαση στον πρώτο χρόνο της θητείας του, το μεγάλο λάθος, καθώς και το μεγάλο μελλοντικό φόβο του. Αναλυτικότερα:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όσα ανέφερε στην αρχή


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η πιο δύσκολη απόφαση ήταν το lockdown. Ο ίδιος γνώριζε τις συνέπειες που θα είχε στην οικονομία. Σημείωσε ότι ήταν πιο δύσκολη απόφαση από την αντίδραση στον Έβρο. Επειδή, για εκείνον ήταν δεδομένο ότι θα υπερασπιζόταν τα σύνορα της χώρας. Εκτίμησε ότι δικαιώθηκε για την απόφαση για το κλείσιμο της χώρας. Αυτό, διότι η Ελλάδα είχε λιγότερα θύματα από τον κορονοϊό σε σχέση με άλλες χώρες. Επιπλέον, σημείωσε ότι πιο δύσκολο ως προς την εφαρμογή του είναι το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και η επάνοδος σε μία όσο το πιο δυνατόν κανονική ζωή με προστασία της δημόσιας υγείας.

Ομολόγησε όμως ότι έγιναν και λάθη. Ανέφερε ειδικότερα το γεγονός ότι μεταξύ των διοικητών των νοσοκομείων συγκαταλέγονταν και πρόσωπα που δεν πληρούσαν τα κριτήρια και τις προδιαγραφές για να διοικήσουν δημόσιο νοσοκομείο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ – ΧΩΡΙΣ …ΜΑΣΚΕΣ! Μητσοτάκης και Λιάγκας στο πλοίο για την Τήνο…(ΦΩΤΟ)

Σημείωσε επίσης ότι δουλειά της αντιπολίτευσης είναι να ασκεί μία τεκμηριωμένη κριτική. Επιπλέον, να βοηθά την κυβέρνηση να γίνει καλύτερη, φέρνοντας το εξής παράδειγμα: Τη συζήτηση που έγινε κατά τη διαμόρφωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του τουρισμού για δωμάτια καραντίνας στα ξενοδοχεία. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι άκουσε την κριτική της αντιπολίτευσης. Έπειτα, διόρθωσε αυτή την πρωτοβουλια. Το έκανε, γιατί κατάλαβε ότι θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όσα δήλωσε στη συνέχεια

Ερωτηθείς τι τον ανησυχεί περισσότερο, ο κορονοϊός, η πορεία της ελληνικής οικονομίας ή τα ελληνοτουρκικά, ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι τα δύο πρώτα συνδέονται και τον ανησυχούν πολύ. Παραδέχθηκε ότι μέχρι να βρεθεί εμβόλιο για τον κορονοϊό ή ένα φάρμακο αναμφισβήτητης αποτελεσματικότητας, θα εξακολουθεί να υπάρχει μία διάχυτη ανησυχία. Αυτή θα είναι φρένο για την κατανάλωση και σε ένα βαθμό φρένο και για τις επενδύσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ – Σπάνιες φωτογραφίες από τη ζωή της Ελένης Μενεγάκης και την 30χρονη καριέρα της απόλυτης Ελληνίδας σταρ

«Για μένα η πρώτη μου προτεραιότητα αυτή τη στιγμή για να προστατεύσω θέσεις εργασίας, να στηρίξω το εισόδημα των πιο αδύναμων Ελλήνων και να περάσουμε αυτή την ώρα με όσο το δυνατόν λιγότερες αμυχές. Άρα η προσοχή μου αυτή τη στιγμή είναι απολύτως εστιασμένη στα ζητήματα που αφορούν στην οικονομία, για αυτό και η κυβέρνηση εξάλλου έχει εξαγγείλει ένα πολύ γενναιόδωρο πακέτο στήριξης της πραγματικής οικονομίας, στήριξης της ρευστότητας, στήριξης των μισθών και όποτε χρειάζεται το πακέτο αυτό θα ενισχύεται» πρόσθεσε.

[/expander_maker]

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


https://www.trelokouneli.gr/kyriakos-mitsotakis-i-pio-dyskoli-stigmi-moy-to-cheirotero-lathos-kai-o-megalyteros-moy-fovos/
Από το Blogger.