Υγιεινό και ελαφρύ τιραμισού χωρίς αυγά, ζάχαρη και κρέμα γάλακτος που μπορείτε να φάτε όσο θέλετε

featured image

Τιραμισού χωρίς αυγά: Θέλετε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό; Μπορείτε να κάνετε ένα πεντανόστιμο τιραμισού. Πρόκειται για μία συνταγή, η οποία δεν εμπεριέχει αυγά, ζάχαρη και κρέμα γάλακτος. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες, οι οποίες βρίσκονται παρακάτω. Αναλυτικότερα:

Τιραμισού χωρίς αυγά – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της Τιραμισού χωρίς αυγά – Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής

– 8 έως 10 άτομα
– 300 γραμμάρια τυρί mascarpone
– 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
– 80 έως 100 γραμμμάρια ζάχαρη άχνη
– 36 μπισκότα σαβουαγιάρ
– 12 φλιτζάνια καφέ espresso
– 4 σφηνάκια λικέρ amaretto
– Σκόνη κακάο


Τιραμισού χωρίς αυγά – Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής

– Ετοιμάζουμε τον καφέ και τον τοποθετούμε σε ένα φαρδύ σκεύος για να αρχίσει να κρυώνει. Προσθέτουμε τα δύο από τα σφηνάκια του λικέρ amaretto. Εκεί μέσα θα βουτήξουμε τα σαβουαγιάρ για να μαλακώσουν (βλέπε αν θες και τη βασική συνταγή “Το Tiramisu της Λουΐζας”).
– Σε ένα άλλο δοχείο κτυπάμε πολύ καλά το τυρί μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να πάρουμε ένα κρεμώδες μίγμα. Προσθέτουμε τα άλλα δύο σφηνάκια λικέρ amaretto.
– Στη συνέχεια κτυπάμε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος να πήξει και την προσθέτουμε λίγη – λίγη μέσα στο μίγμα μασκαρπόνε – ζάχαρης, ανακατεύοντας, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, και απαλά ώστε να μη χαλάσει το “δέσιμο” της κρέμας γάλακτος.
– Βουτήξτε τα σαβουαγιάρ στον καφέ – λικέρ (και από τις δύο πλευρές, αλλά γρήγορα, για να μη λειώσουν) και δημιουργήστε την πρώτη στρώση στον πυθμένα του σκεύους.
– Στρώστε στη συνέχεια μια στρώση από το μίγμα με το μασκαρπόνε.
– Από επάνω κοσκινίστε μια στρώση κακάο.
– Ακολουθεί μια νέα στρώση σαβουαγιάρ μπανιαρισμένων στο καφέ-λικέρ, μια νέα στρώση μίγματος μασκαρπόνε και σκεπάζουμε με μια τελευταία στρώση κακάο.
– Τοποθετείστε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες πριν κόψετε και σερβίρετε.

Πηγή: www.enimerotiko.gr






Από το Blogger.