Επιστολή Αυγενάκη σε FIFA - UEFA: Ζητά την παράδοση της μελέτης για το ελληνικό ποδόσφαιρου

featured image

Την επίσπευση της παράδοσης της ολιστικής μελέτης για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ζητά από τις FIFA και UEFA ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού απέστειλε (όπως ενημέρωσε ο ίδιος μέσω twitter) επιστολή στις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές, με τις οποίες ζητά να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές η σχετική μελέτη, η σύνταξη της οποίας είχε συμφωνηθεί από τις 25/2, μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν και του αντιπροέδρου της FIFA Γκρεγκ Κλαρκ.

«Το αθλητικό νομοσχέδιο προχωρά, το πρωτάθλημα σε λίγο ξεκινά…», καταλήγει ο κ. Αυγενάκης στην ανάρτησή του, η οποία έρχεται μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση επιστολής των διεθνών συνομοσπονδιών προς την ΕΠΟ, με την οποία απορρίπτουν κάθε «αθέμιτη παρέμβαση» στις αρχαιρεσίες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Με επιστολή μου ζήτησα σήμερα από UEFA & FIFA την επίσπευση παράδοσης «Ολιστικής Μελέτης για το ελληνικό ποδόσφαιρο»,όπως δεσμεύτηκαν στη Δήλωση Προθέσεων απο τον @PrimeministerGR &τους κ. Τσέφεριν και Κλαρκ στις 25 Φεβρ.Το Αθλητικό ΝΣ προχωρά, το πρωτάθλημα σε λίγο ξεκινά..⚽️

— Lefteris Avgenakis (@l_avgenakis) August 20, 2020

Η επιστολή στον Γραμμένο

Επιστολή και προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, απέστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σχετικά με το αίτημα της ομοσπονδίας (όπως διατυπώθηκε μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής) για κατάργηση της Football League και διεξαγωγή της Super League 2 σε δυο ομίλους των 34 ομάδων.

Ο κ. Αυγενάκης ξεκαθαρίζει ότι η υπάρχουσα δομή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου απέτυχε και δηλώνει υπέρμαχος μίας αναδιάρθρωσης, διατυπώνει όμως σημαντικά ερωτήματα προς την ΕΠΟ: τόσο για τα κριτήρια και το σκεπτικό με τα οποία η ομοσπονδία κατέληξε στην πρόταση περί 34 ομάδων στη 2η κατηγορία, όσο και για το κατά πόσον η πρόταση αυτή έχει τη σύμφωνη γνώμη των άμεσα ενδιαφερόμενων ΠΑΕ της Super League 2 και της Football League.


Ο υφυπουργός Αθητισμού κλείνει την επιστολή του προτείνοντας να προγραμματιστεί άμεσα (στις αρχές της επόμενης εβδομάδας) συνάντηση με τον Βαγγέλη Γραμμένο, παρουσία και αντιπροσωπείας της διοίκησης της μικρής επαγγελματικής λίγκας, προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω συζήτηση.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρει:

«Έλαβα σήμερα την επιστολή σας για την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ περί ενοποίησης της δεύτερης και τρίτης επαγγελματικής κατηγορίας ποδοσφαίρου, η οποία προϋποθέτει την ψήφιση σχετικής διάταξης στον νέο αθλητικό νομό.

Για να επιταχύνω τις διαδικασίες συζήτησης ενόψει της συνάντησής μας, που προτείνω να γίνει αρχές της επόμενης εβδομάδας αν το επιτρέπει και το δικό σας πρόγραμμα, να επισημάνω πως:

Συμφωνώ μαζί σας ότι η δομή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όπως εφαρμόστηκε από την προηγούμενη ηγεσία του Υφυπουργείου Αθλητισμού, προφανώς και απέτυχε. Είμαι υπέρ στοχευμένων ενεργειών για την καλύτερη διάρθρωση του ποδοσφαίρου, αλλά πάντοτε με κριτήρια στην κατεύθυνση της βιωσιμότητας και της ανάπτυξής του.

Θα μου επιτρέψετε, ωστόσο, να ζητήσω διευκρινίσεις ως προς τα εξής:

– Ποια τα κριτήρια που έλαβε υπόψη της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για να φτάσει σε αυτή την απόφαση «αναδιάρθρωσης», προτείνοντας την κατάργηση της Football League και τη συμμετοχή 34 ΠΑΕ σε δύο ομίλους στην προσεχή Super League 2;

– Ποιο το σκεπτικό της πρότασή σας;

– Έχει τεθεί από εσάς η πρόταση σε διαβούλευση με τις διοικήσεις των εμπλεκομένων ΠΑΕ;

– Ποια είναι η θέση της διοργανώτριας αρχής των πρωταθλημάτων Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών και Β» Εθνικής κατηγορίας Ανδρών (Super League 2 – Football League); Διότι, σύμφωνα με το άρθρο 8 ν. 4684/2020, που ψηφίσαμε στη Βουλή τον περασμένο Απρίλιο, τον πρώτο λόγο έχει η διοργανώτρια αρχή.

Αναμένοντας νεότερα από μέρους σας, προτείνω η συνάντησή μας την προσεχή εβδομάδα να γίνει παρουσία αντιπροσωπείας της διοίκησης των SL2-FL λαμβάνοντας υπόψη και τις δικές τους επίσημες θέσεις».

Πηγή: www.newsbeast.gr


Από το Blogger.