Δημήτρης Σκουλός: Η πρώτη αντίδραση μετά το σάλο με τη φωτογράφιση δίπλα σε άστεγο

featured image

Λίγες ώρες μετά το σάλο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση της εικόνας, όπου σε αυτήν ο Δημήτρης Σκουλός φωτογραφίζει ένα μοντέλο δίπλα σε άστεγο, η κάμερα του «Ευτυχείτε» συνάντησε τον γνωστό φωτογράφο.

Όπως είδαμε στο απόσπασμα της πρωινής εκπομπής της Κατερίνας Καινούργιου, ο Δημήτρης Σκουλός δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση. Αρκέστηκε μόνο να πει πως «Αυτό που κάνετε δεν είναι πολύ ωραίο».

Την ίδια στιγμή, η εκπομπή του OPEN εξασφάλισε υλικό από το backstage της φωτογράφισης που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων και στο βίντεο βλέπουμε τον Σκουλό με όλη την ομάδα να προετοιμάζονται, ενώ στο πλάνο δεν φαίνεται να είναι εκεί σε όλη τη διάρκεια ο άστεγος.

Οι αντιδράσεις από την εικόνα που έκανε τον γύρο του διαδικτύου

Η εικόνα προκάλεσε το σοκ και την οργή των χρηστών του Twitter, οι οποίοι μεταξύ άλλων σχολίασαν πως αυτή αποτυπώνει πώς είναι η κοινωνία μας. Αρκετοί ήταν εκείνοι που στάθηκαν στα σημεία των καιρών μας, στις κοινωνικές ανισότητες, αλλά και στην αδιαφορία του κόσμου για τον διπλανό του.

Στο Πρωινό επίσης, προβλήθηκε η συγκεκριμένη εικόνα με τον Βαγγέλη Περρή να δηλώνει μεταξύ άλλων:

«Είναι η αποτύπωση μιας ψευδούς πραγματικότητας. Η showbiz είναι ένα αυτιστικό φαινόμενο που δεν παίρνει υπόψιν του τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο. Είναι ντροπή για όλους μας γιατί πολλές φορές πέφτουμε στην παγίδα του μικρόκοσμού μας… Λίγο τσίπα θα ήταν καλό να την αποκτήσουμε. Όταν κλείνουμε τα μάτια σε αυτά που υπάρχουν, τότε δεν είμαστε κομμάτι του κόσμου».


Μέσω του προσωπικού του λογαριασμό στο facebook, ο φωτογράφος του Γιάννης Κέμμος εξέφρασε την άποψη του για το συγκεκριμένο θέμα τονίζοντας πως: «Στη συντριπτική πλειοψηφία οι περισσότεροι με τον τρόπο μας δεν κάνουμε τίποτα διαφορετικό από ότι έκανε αυτός ο φωτογράφος».

Και πρόσθεσε μεταξύ άλλων στο αιχμηρό του κείμενο:

«Βλέπω πως πέσατε από τα σύννεφα αρκετοί με την εικόνα μιας φωτογράφισης μόδας δίπλα σε άστεγο. Πραγματικά σε τι κόσμο νομίζατε ότι ζούσατε ως σήμερα; Πότε γεννηθήκατε; Χθες; Τι νομίζετε πως συμβαίνει τόσους αιώνες στον πλανήτη; Από τα χρόνια που πουλούσαν ανθρώπους από την Αφρική ως σκλάβους, μέχρι σήμερα που παιδάκια δουλεύουν στα ορυχεία για να παράγουν τις πρώτες ύλες για το κινητό που κρατάτε στα χέρια σας;

Τι νομίζετε ότι είναι ανισότητες στον κόσμο που ζούμε;

Τι νομίζετε ότι συμβαίνει όταν σε μια χώρα γίνεται πόλεμος ή όταν παίρνεις από χώρες τον πλούτο για να ζεις καλύτερα;

Κάθε μέρα που βλέπουμε ανθρώπους να ψάχνουν τα σκουπίδια για φαγητό εσείς όλοι που είστε;

Ή επειδή αυτός έβγαλε φωτογραφίες ένα μοντέλο δίπλα σε έναν άστεγο είναι χειρότερος από όλους εμάς που περνάμε κάθε μέρα από δεκάδες άστεγους στο δρόμο και δεν δίνουμε σημασία ή γυρίζουμε το κεφάλι να μην τους βλέπουμε;

Το πρόβλημα λοιπόν πότε υπάρχει; Όταν μας το δείχνουν; Όταν κάποιος το βάζει επιτακτικά μπροστά στη μούρη μας;

Διαφορετικά εξαφανίζεται;».

Πηγή: www.newsbeast.gr


Από το Blogger.