Κορονοϊός: Με επιτυχία ολοκλήρωσε η Ρωσία τη β

featured image

Η Ινστιτούτο Ιολογίας Vector της Σιβηρίας ολοκλήρωσε επιτυχώς τη β» φάση των κλινικών δοκιμών του δεύτερου ρωσικού εμβολίου κατά της Covid-19, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια Αρχή Προστασίας του Καταναλωτή, Rospotrebnadzor.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax και αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ρωσία ενέκρινε τον Αύγουστο το πρώτο υποψήφιο εμβόλιο, το οποίο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Επιδημιολογίας Γκαμαλέι της Μόσχας και έγινε γνωστό ως Sputnik-V.

Η γ» φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου αυτού, στην οποία θα συμμετάσχουν 40.000 εθελοντές, ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα.


Οι κλινικές δοκιμές του δεύτερου ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού που είναι εμβόλιο βασισμένο στα πεπτίδια, ξεκίνησαν στις 27 Ιουλίου, με την συμμετοχή μιας ομάδας 100 εθελοντών.

«Σήμερα… η τελική ομάδα με 20 εθελοντές βγήκε από το νοσοκομείο. Και οι 100 εθελοντές εμβολιάσθηκαν σε δύο δόσεις και ολοκλήρωσαν την περίοδο ιατρικής παρακολούθησης τους στο νοσοκομείο η οποία διήρκεσε 23 ημέρες. Οι εθελοντές είναι καλά στην υγεία τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Rospotrebnadzor,

Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 30 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: www.newsbeast.gr


Από το Blogger.