Σε χαμηλό σχεδόν τριμήνου οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

featured image

Η απουσία νέων μέτρων στήριξης για την αμερικανική οικονομία και νέο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού αύξησαν τους φόβους για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάκαμψης, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να υποχωρούν σήμερα στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων σχεδόν τριών μηνών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 1,0% στις 10:11 ώρα Ελλάδας, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις 26 Ιουνίου, ενώ τα χρηματιστήρια στη Φρανκφούρτη, το Λονδίνο και το Παρίσι κατέγραψαν απώλειες μεταξύ 0,6% και 1,0%.

Οι δείκτες στη Wall Street σημείωσαν σημαντικές απώλειες χθες, με τις μετοχές τεχνολογίας να καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση.


Στο μεταξύ, η Γαλλία προχώρησε και αυτή με τη σειρά της σε εκ νέου επιβολή περιορισμών, με την κυβέρνηση να παρουσιάζει έναν χάρτη «επικίνδυνων ζωνών» κορονοϊού. Παράλληλα, έδωσε περιθώριο ημερών στις τοπικές αρχές των περιοχών που έχουν πληγεί περισσότερο προκειμένου να αυστηροποιήσουν τους περιορισμούς, διαφορετικά θα κηρυχθούν σε κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης.

Οι κλάδοι που επηρεάζονται εύκολα από τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, όπως των ταξιδιών και του πετρελαίου και αερίου, σημείωσαν πτώση περίπου 2%, ασκώντας πιέσεις στις αγορές. Οι μετοχές τεχνολογίας υποχώρησαν επίσης κατά 2%.

(φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: www.newsbeast.gr


Από το Blogger.