Χάρι και Μέγκαν ενθαρρύνουν τους Αμερικανούς να ψηφίσουν στις «πιο σημαντικές» προεδρικές εκλογές

featured image

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Αμερικανίδα σύζυγός του Μέγκαν κάλεσαν τους Αμερικανούς να ψηφίσουν στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ εισερχόμενοι έτσι σε ένα πολιτικό έδαφος όπου κατά παράδοση δεν εισέρχονται οι γαλαζοαίματοι στη Βρετανία.

Σε ένα βίντεο για το ειδικό τεύχος του περιοδικού Time, «Time 100», τον κατάλογο του αμερικανικού περιοδικού με τα πρόσωπα με την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως για το 2020, το ζευγάρι καλεί όσους μπορούν να ψηφίσουν να το κάνουν, αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο Χάρι και η Μέγκαν ζουν σήμερα στην Καλιφόρνια έχοντας απεμπλακεί από τις επίσημες βασιλικές τους υποχρεώσεις τον Μάρτιο.

«Κάθε τέσσερα χρόνια μας λένε το ίδιο πράγμα, ότι αυτές είναι οι πιο σημαντικές εκλογές της εποχής μας. Αλλά αυτές τώρα είναι. Όταν ψηφίζουμε, οι αξίες μας γίνονται δράση και οι φωνές μας ακούγονται, η φωνή σου είναι μια υπενθύμιση ότι μετράς, γιατί μετράς, αξίζεις να ακουστείς», λέει η Μέγκαν.

Η Μαρκλ, η οποία παντρεύτηκε τον εγγονό της βασίλισσας Ελισάβετ το 2018, είχε επικρίνει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2016 χαρακτηρίζοντάς τον μισογύνη και πολωτικό.

Τον περασμένο χρόνο, όταν ο Τραμπ ενημερώθηκε για την κριτική που του είχε ασκήσει η Μεγκ, απάντησε: «Δεν το γνώριζα αυτό. Τι να πω; Δεν ήξερα ότι ήταν κακιά».


Σύμφωνα με το βρετανικό άγραφο Σύνταγμα, η βασιλική οικογένεια πρέπει να παραμένει πολιτικά ουδέτερη και τα μέλη της δεν ψηφίζουν στις εκλογές. Η 94χρονη βασίλισσα σπανίως έχει παρέμβει σε ζητήματα της επικαιρότητας στη διάρκεια της 68χρονης παρουσίας της στον θρόνο.

«Σε αυτές τις εκλογές δεν θα μπορέσω να ψηφίσω στις ΗΠΑ, αλλά πολλοί από εσάς πιθανόν να μην γνωρίζετε ότι ποτέ στη ζωή μου δεν μπόρεσα να ψηφίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο», λέει ο Χάρι στο βίντεο.

«Καθώς πλησιάζουμε στον Νοέμβριο είναι σημαντικό να απορρίψουμε την ρητορική μίσους, την παραπληροφόρηση και τον διαδικτυακό αρνητισμό», προσθέτει ο πρίγκιπας.

Παρότι ο Χάρι δεν έχει στηρίξει ανοιχτά τον αντίπαλο του Τραμπ, τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, τα σχόλιά του προκάλεσαν κριτική και κατηγορίες ότι παρεμβαίνει στην πολιτική.

«Ο πρίγκιπας Χάρι, μέσα σε όλα, χώνει την μύτη του στις αμερικανικές εκλογές & λέει ουσιαστικά στους Αμερικανούς να ψηφίσουν κατά του προέδρου Τραμπ. Είναι απολύτως απαράδεκτη συμπεριφορά για ένα μέλος της Βασιλικής Οικογένειας», έγραψε στο Twitter ο Πιρς Μόργκαν, ένας πρώην παρουσιαστής του CNN και σήμερα παρουσιαστής πρωινής εκπομπής βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου.

Πηγή: www.newsbeast.gr


Από το Blogger.