Ορφέας Περίδης: Αποκάλυψε τα τραγούδια του που απέρριψε ο Νίκος Παπάζογλου

featured image

Στο Καλύτερα Δεν Γίνεται και στον Κώστα Τσουρό παραχώρησε συνέντευξη ο Ορφέας Περίδης ο οποίος αποκάλυψε μεταξύ άλλων ποια τραγούδια του απέρριψε ο Νίκος Παπάζογλου, αν έχει μπει σε καλούπια όλα αυτά τα χρόνια αλλά και ποια μεγάλη του επιτυχία δεν πίστευε αρχικά τόσο πολύ.

Ο τραγουδιστής δήλωσε: «Είχα πάει στο Νίκο Παπάζογλου και του είχα προτείνει το «Φεύγω» αλλά και το «Κάτι Μου Κρύβεις» και προς τιμήν του δεν το πήρε. Μου λέει αυτό θα το πεις εσύ. Και την «Φωτοβολίδα» του είχα δώσει και μου λέει κι αυτό θα το πεις εσύ. Ήταν πολύ γενναιόδωρος άνθρωπος και βοήθησε πολύ νέο κόσμο και μέσα σε αυτούς κι εμένα. Είχα πάει πιο πριν σε δισκογραφικές εταιρίες. Ήταν δύσκολο τότε δεν μπορούσες να κάνεις δίσκο. Έδινα τραγούδια μου και με απέρριπταν. Την ιδέα για να προσεγγίσω τον Παπάζογλου τη χρωστάω στον Στέλιο Φωτιάδη, τον σύζυγο της Γλυκερίας, που μου πρότεινε να πάω να τον βρω σε μια συναυλία στον Λυκαβηττό, χωρίς να τον γνωρίζω. Πήγα με μία κασέτα με 6 τραγούδια. Με πήρε σε κάνα δίμηνο και δεν θα το ξεχάσω αυτό το δίμηνο στην ζωή μου. Μου είπε τα ευχάριστα νέα ότι θέλει να τραγουδήσει 2-3 τραγούδια μου. Είχα μεγάλη αγωνία τι θα γίνει και γιατί δεν μου απάντησε. Περίμενα κάθε μέρα δυστυχώς.»


«Στον πρώτο δίσκο μου ήταν η Φωτοβολίδα και περίμενα αλλά και δεν περίμενα τι θα συμβεί. Την έγραφα επί 4 μήνες μέχρι να συμπληρώσω τον πρώτο στίχο γιατί δεν κόλλαγε ο άλλος. Τότε μάθαινα να γράφω τραγούδια. Πίστεψα ότι επειδή με κούρασε πάρα πολύ, το τραγούδι αυτό δεν έχει τύχη και τελικά αυτό ήταν η τύχη μου.»

«Στις πρώτες μου εμφανίσεις αισθανόμουν ότι μου κάνουν πλάκα κι ότι ήταν 5-10 φίλοι ή από την εταιρία και κάνουν ότι τραγουδούν μαζί μου για να μου δώσουν θάρρος. Και τώρα βάζουν οι δισκογραφικές εταιρίες βαλτούς.»

Προσπάθησαν ποτέ να τον βάλουν σε καλούπια; «Ναι λίγο. Κάποιες προτάσεις τύπου θα ήθελες να βάλεις αυτήν την περούκα ας πούμε ή αν θέλεις να βγεις με σκουφάκι και να μην φαίνεται η καράφλα. Είναι αληθινά γεγονότα. Ας πούμε τώρα αυτό μην το κάνεις λαϊκό αλλά ροκ ή το το ροκ λαϊκό ροκ. Εκεί είναι ότι θέλω εγώ θα γίνει. Το σκουφάκι μπορεί να το βάλω γιατί κρυώνω, όχι γιατί έχω πρόβλημα.»

Πηγή: www.newsbeast.gr


Από το Blogger.