Πάνω από 460 εργαζόμενοι στη ΔΕΗ υπέβαλαν αίτηση εθελούσιας εξόδου

featured image

Αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου υπέβαλαν μέχρι χθες, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου (οπότε έληξε η προθεσμία), περισσότεροι από 460 εργαζόμενοι στη ΔΕΗ.

Στο πρόγραμμα αυτό -το δεύτερο σχετικό που εφαρμόζει η επιχείρηση- μπορούσαν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι εργαζόμενοι συμπληρώνουν μέχρι το τέλος του 2020 τα 55 έτη και ανεξάρτητα από το αν έχουν θεμελιώσει ή όχι δικαίωμα συνταξιοδότησης. Στόχος της επιχείρησης ήταν να ενταχθούν περί τους 500 εργαζόμενους και υπερκαλύφθηκε σε ποσοστό πάνω από 90%.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες από την επιχείρηση, το 2020 αναμένεται να αποχωρήσουν συνολικά (με εθελούσια έξοδο και συνταξιοδοτήσεις) περί τους 1300 εργαζόμενους ενώ άλλες 1600 ήταν οι αποχωρήσεις το 2019. Αυτό σημαίνει ότι στην πρώτη διετία επιτυγχάνεται μεγάλο μέρος του στόχου που έχει τεθεί για το 2024, που είναι να μειωθεί το προσωπικό κατά 4.500 εργαζόμενους.


Η μείωση προκύπτει κυρίως από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ που εγκαταλείπονται, δηλαδή την λιγνιτική παραγωγή και τα ορυχεία. Σημειώνεται ότι, παράλληλα, προγραμματίζονται 800 προσλήψεις σε ειδικότητες αιχμής, στις οποίες η ΔΕΗ αντιμετωπίζει έλλειψη (π.χ. τεχνικοί αλλά και ειδικότητες σχετικές με την ψηφιοποίηση του δικτύου).

Το κόστος των προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, καλύπτεται από τη ΔΕΗ και δεν επιβαρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία ενώ η απόσβεση γίνεται σε βάθος λίγων ετών από τη μείωση του κονδυλίου της μισθοδοσίας.

Πηγή: www.newsbeast.gr


Από το Blogger.