Ευχάριστα νέα για την ρεμδεσιβίρη: Μπορεί να μειώσει τον χρόνο ιάσης από τον κορονοϊό κατά πέντε ημέρες

featured image

Νέα στοιχεία για τη χρήση ρεμδεσιβίρης στους ασθενείς με κορονοϊό βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με επιστήμονες που πραγματοποίησαν έρευνες η χρήση του εν λόγω αντιιικού φαρμάκου της Gilead Sciences Inc φέρεται να μειώνει τον χρόνο θεραπείας από την COVID-19 κατά πέντε ημέρες, σε σύγκριση με τον χρόνο ίασης των ασθενών στους οποίους χορηγήθηκε εικονικό φάρμακο.

Ο χρόνος αυτός της ίασης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι συντομότερος κατά μία ημέρα από την περίοδο αποθεραπείας που είχε αναφερθεί προηγούμενα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ερευνητικά στοιχεία, όπως δήλωσαν την Πέμπτη (8/10) η εταιρεία και ερευνητές.


Η Ε.Ε. θα προμηθευτεί ακόμη 20.000 δόσεις του φαρμάκου ρεμδεσιβίρη

Στη συμφωνία με τη Gilead έφτασε στις 7 Οκτωβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να προμηθευτεί περισσότερες από 20.000 επιπρόσθετες δόσεις του φαρμάκου της ρεμδεσιβίρη, το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του κορονοϊού. Η κίνηση αυτή έγινε σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι όποιες ελλείψεις σε ευρωπαϊκές χώρες.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν σημείωσε ότι οι Βρυξέλλες είχαν συμφωνήσει με την εταιρεία την Παρασκευή για την προμήθεια σχεδόν 20.300 επιπρόσθετων δόσεων remdesivir, που προορίζονται για περίπου 3.400 ασθενείς.

Η Ε.Ε. κατέβαλε 7.000.000 ευρώ για την προμήθεια των επιπρόσθετων δόσεων, διευκρίνισε το εκτελεστικό όργανο της Επιτροπής, προσθέτοντας ότι στα τέλη του Ιουλίου είχε προμηθευτεί 30.000.

Πηγή: www.newsbeast.gr


Από το Blogger.