Αυτοκτόνησε 24χρονη, επειδή αναγκάστηκε να κλείσει το κομμωτήριό της την περίοδο του lockdown

featured image

Άνοιξε την επιχείρησή της αρχές Αυγούστου, δεν άντεξε το lockdown και αυτοκτόνησε χωρίς να αφήσει κάποιο σημείωμα.

H απελπισία των επαγγελματιών που είδαν τη δραστηριότητά τους να μπαίνει στον πάγο από την πανδημία έχει πια πρόσωπο και είναι αυτό μιας μόλις 24 ετών Βελγίδας, που έβαλε τέλος στη ζωή της.

Η 24χρονη Αλισον Ζαντάν βρέθηκε νεκρή τη Δευτέρα. Δεν άφησε πίσω της σημείωμα, όμως, οι άνθρωποι του περιβάλλοντός της δηλώνουν σίγουροι για τους λόγους.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Ρουβάς – Ζυγούλη: Το σπίτι “παλάτι” που είναι “βγαλμένο από το Hollywood”

Άνεργη κομμώτρια, είχε ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση στις αρχές Αυγούστου. Δεν μπόρεσε να αντέξει το κλείσιμο που επιβλήθηκε από τις Αρχές του Βελγίου, στο πλαίσιο της δεύτερης καραντίνας πριν από τρεις εβδομάδες. «Είναι πολύ περίπλοκο ψυχολογικά» έλεγε η ίδια στις 10 Νοεμβρίου, στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL-TVI.


Ο Σερζ Σχονμπρόντ, πελάτης και φίλος της κοκκινομάλλας κομμώτριας με τα piercings, περιγράφει ότι εκείνη του είπε πως ανησυχεί για την καραντίνα, στην τελευταία συνάντησή τους.

Φοβόταν ότι δεν είναι δικαιούχος για κρατική επιδότηση λόγω του πρόσφατου χαρακτήρα της δραστηριότητάς της, χωρίς να έχει κάποιον υπάλληλο.

«Όταν η Άλισον επικοινώνησε με τις υπηρεσίες που θα τη βοηθούσαν, της απάντησαν ότι η επιχείρησή της δεν ήταν απαραίτητη, δεν ήταν αναγκαία» εξηγεί ο Σερζ, ο οποίος δημιούργησε ένα «ταμείο Άλισον», προκειμένου να βοηθήσει τους ελεύθερους επαγγελματίες που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον οικονομικό στραγγαλισμό.

Η τραγωδία αυτή προκάλεσε συγκίνηση σε ολόκληρη την κοινωνία. Μπροστά από το κατάστημα της Άλισον, κόσμος αποτίει φόρο τιμής σε εκείνη και μπουκέτα λουλούδια έχουν τοποθετηθεί μπροστά από τη βιτρίνα του. Ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρο μίλησε για «έναν άνθρωπο που ήθελε να ξεκινήσει το κατάστημά του με πολλές φιλοδοξίες, πολλές ελπίδες» και «βρέθηκε αντιμέτωπος με μια κατάσταση για την οποία δεν έφταιγε».

[/expander_maker][gs-fb-comments]

[fbcomments]Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Από το Blogger.