Μικροτσίπ για το δέρμα από σουηδική εταιρεία θα αντικαταστήσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού

featured image

Μικροτσίπ με πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα εμφυτεύεται στο δέρμα, ετοιμάζει μία σουηδική startup εταιρεία.

Πρόκειται για τη σουηδική εταιρεία «Epicenter», η οποία έγινε γνωστή, όταν λάνσαρε ένα σύστημα με το οποίο 100 περίπου εργαζόμενοί της έμπαιναν στα γραφεία τους με ένα εμφυτευμένο στο δέρμα τους μικροτσίπ που αντικαθιστούσε το συμβατικό «πάσο».

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, η εταιρεία από τη Στοκχόλμη αναμένεται να παρουσιάσει το εμφυτευόμενο μικροτσίπ, το οποίο θα αντικαταστήσει το εμβολιασμού.

Το μικροτσίπ θα έχει μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Στάθης Παναγιωτόπουλος: Έφυγε από την Ελλάδα με τη σύζυγό του (video)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Σάλος με βίντεο του Στάθη Παναγιωτόπουλου

Θα έχει μέγεθος όσο ένας κόκκος ρυζιού, θα μπορεί να εντοπιστεί από οποιοδήποτε κινητό με την τεχνολογία NFC, δίνοντας τέλος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού, τόσο στα εκτυπωμένα, όσο και στα αποθηκευμένα στα κινητά.

Όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής της εταιρείας “σε περίπτωση που το κινητό σου κλείσει, αυτό θα είναι ακόμα προσβάσιμο. Φυσικά έτσι θα το χρησιμοποιήσουμε σήμερα, όμως τον επόμενο χρόνο μπορεί να έχει διαφορετική χρησιμότητα”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διαδικασία εμφύτευσης είναι «φυσικά αναστρέψιμη» και δεν χρειάζεται οποιαδήποτε ειδική εφαρμογή στο κινητό. Το τσιπ δεν είναι ακόμα διαθέσιμο προς πώληση, ωστόσο, στην εταιρεία θεωρούν ότι μπορεί προοπτικά να αντικαταστήσει τις πιστωτικές κάρτες ή ακόμα και τα κλειδιά.

[/expander_maker]
Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Από το Blogger.