«Το βάδισμα του πιστολέρο»: Γιατί ο Βλαντιμίρ Πούτιν περπατά πάντα με το δεξί χέρι κολλημένο πάνω του

featured image
Επιστήμονες έχουν προσπαθήσει να δώσουν εξήγηση στο παράξενο περπάτημα του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος κουνά μόνο το αριστερό χέρι και ποτέ το δεξί σε κάθε του βήμα.

Πολλά έχουν ακουστεί τα τελευταία χρόνια σχετικά με το περίεργο βάδισμα του Βλαντιμίρ Πούτιν. Για όποιον δεν το έχει προσέξει, να πούμε ότι ο Ρώσος πρόεδρος όταν περπατά δεν κουνάει ποτέ το δεξί του χέρι. Αντίθετα, το έχει σχεδόν κολλημένο πάνω στο πλαϊνό μέρος του σώματός του και κουνάει μόνο το αριστερό.

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2015 στο «British Medical Journal», επιστήμονες οι οποίοι μελέτησαν λεπτομερώς το βάδισμά του, αρχικά υπέθεσαν πως μπορεί να οφείλεται στη νόσο του Πάρκινσον. Ωστόσο, βλέποντας ότι ο Πούτιν σηκώνει βάρη, ασχολείται με το τζούντο και κολυμπά, απέκλεισαν αυτό το ενδεχόμενο. Σε ποιο συμπέρασμα κατέληξαν;


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Τρέμει η Δήμητρα Πισπιρίγκου την φυλακή – “Είμαι χάλια. Ακούω από δημοσιογράφους ότι έχω μπει στο κάδρο»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Τα ρίχνει όλα στους γιατρούς η Ρούλα Πισπιρίγκου – «Δεν σκότωσα την Τζωρτζίνα – Ήταν η αδυναμία μου»


Όπως λέει και ο τίτλος της έρευνάς τους, πρόκειται για το «βάδισμα του πιστολέρο», το οποίο έχει υιοθετήσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν από την εκπαίδευσή του ως πράκτορας της KGB. Η εξήγηση είναι πως ο Ρώσος πρόεδρος (και οι υπόλοιποι πράκτορες) μάθαιναν να κρατούν το δεξί χέρι όσο γίνεται πιο κοντά στη θήκη του πιστολιού, έτσι ώστε να το χρησιμοποιήσουν αν υπάρξει ανάγκη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους επιστήμονες υπάρχουν κι άλλοι υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι, οι οποίοι περπατούν με τον ίδιο τρόπο. H έρευνα για το βάδισμα του Πούτιν ξεκίνησε όταν ο Bastiaan Bloem, νευρολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ναϊμέχεν στην Ολλανδία, κλήθηκε από έναν συνάδελφό του να σχολιάσει ένα βίντεο στο YouTube, στο οποίο ο Ρώσος πρόεδρος περπατά κουνώντας μόνο το αριστερό χέρι.

Το ένα βίντεο έφερε το άλλο κι έτσι ο κ. Bloem κατάλαβε ότι δεν μιλάμε για έναν πόνο στο χέρι ή κάποια πάθηση, αλλά για ένα συγκεκριμένο μοτίβο στο περπάτημα του Πούτιν. Η λύση στο μυστήριο φαίνεται πως δόθηκε από ένα εκπαιδευτικό εγχειρίδιο της KGΒ, στο οποίο περιέχονταν αναλυτικές οδηγίες για το πώς οι πράκτορες θα πρέπει να κινούνται, έχοντας πάντα το δεξί χέρι σε ετοιμότητα.

Κάπως έτσι, το «περπάτημα του πιστολέρο» έμεινε στον Πούτιν και μετά τη θητεία του ως πράκτορας της κρατικής υπηρεσίας ασφαλείας της Ρωσίας. [/expander_maker]Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Από το Blogger.