Με καλαμακια θα την βγάλουμε φέτος - «Φωτιά» οι τιμές του πασχαλινού τραπεζιού!

featured image

Η «αναρρίχηση» του πληθωρισμού για τον μήνα Μάρτιο στο 8,9% και η συνεχόμενη «έκρηξη» των τιμών σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες, έχει κάνει την οργή του κόσμου να ξεχειλίζει, όπως άλλωστε αυτό αποτυπώθηκε και στη μεγάλη δημοσκόπηση της RealPolls.

Τα πρωτοφανή επίπεδα ακρίβειας, έχουν επιταχύνει την «αφαίμαξη» του οικογενειακού εισοδήματος και οδηγούν ολοταχώς στη φτωχοποίηση της κοινωνίας, η οποία υπό αυτές τις άσχημες συνθήκες ετοιμάζεται για τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Πάσχα.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Τέρας η Ρούλα Πισπιρίγκου – «Η Τζωρτζίνα έκλαιγε παράλυτη και η Ρούλα έλεγε ”αφήστε την, επίτηδες το κάνει”»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 «Η Τζωρτζίνα γύρισε με εγκεφαλική βλάβη και η Ρούλα ήθελε ταξίδια»


Και το πόσο θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι, είναι ένα ενδεικτικό δείγμα της κατάστασης που επικρατεί… Οι κτηνοτρόφοι δεν ξέρουν πόσο ακόμα θα σκαρφαλώσει η τιμή του οβελία και όπως λένε, δεν μπορούν να κάνουν καμία πρόβλεψη έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το σκηνικό.

Σήμερα, η τιμή του αρνιού είναι στα 8-9 ευρώ το κιλό, με τα εγχώρια αρνιά να φτάνουν ακόμα και στα επίπεδα των 10-13 ευρώ το κιλό. Δηλαδή για ένα αρνί 10-12 κιλά, μια οικογένεια σήμερα θα χρειαστεί να ξοδέψει 80-130 ευρώ.

Το κοκορέτσι κοστολογείται σήμερα στα 7-15 ευρώ το κιλό, οι μπριζόλες πωλούνται στα 12 ευρώ οι μοσχαρίσιες και στα 6,50 ευρώ οι χοιρινές, ενώ οι πατάτες, το σύνηθες συνοδευτικό του πασχαλινού τραπεζιού, έχουν ξεπεράσει το 1 ευρώ το κιλό, όπως και τα μαρούλια!

Το ψωμί ήδη βρίσκεται ανάμεσα στο 1,60 και τα 2,60 ευρώ το κιλό, ενώ το τσουρέκι μπορεί να το βρει κανείς από 3 έως 14 ευρώ.

Όλα αυτά βέβαια είναι με τα τρέχοντα δεδομένα κι ενώ απομένει κάτι περισσότερο από μια εβδομάδα, μέχρι το ξεκίνημα της Εβδομάδας των Παθών

[/expander_maker]Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Από το Blogger.