Το www.madatoforos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΚΟΣΜΟΣ

[Κόσμος][fbig1 pagenumber]

«Αφήστε κόσμο να πεθάνει»: Σάλος στη Βρετανία! Ερευνούν την τριετία του covid…


Θα…«τιμωρήσουν» πολιτικούς και «ειδικούς» έστω και για το θεαθήναι;

Ο νυν πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ φέρεται να είχε πει στη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να αφήσει κόσμο να πεθάνει αντί να επιβάλει δεύτερο lockdown σε εθνικό επίπεδο, όπως έγινε γνωστό χθες στο πλαίσιο έρευνας για τον τρόπο με τον οποίο η Ντάουνινγκ Στριτ χειρίστηκε την υγειονομική κρίση.

Ο Πάτρικ Βάλανς, κορυφαίος επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης στη διάρκεια της πανδημίας, έγραψε στο ημερολόγιό του στις 25 Οκτωβρίου 2020 σχετικά με μια σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο τότε πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο Ρίσι Σούνακ, ο οποίος ήταν υπουργός Οικονομικών εκείνη την περίοδο.

Σύμφωνα με όσα έγραφε ο Βάλανς στο ημερολόγιό του, ο Ντόμινικ Κάμινγκς – σύμβουλος του πρωθυπουργού Τζόνσον – του εκμυστηρεύτηκε ότι «ο Ρίσι (Σούνακ) θεωρεί πως είναι ΟΚ να αφήσουμε κόσμο να πεθάνει. Όλο αυτό υποδηλώνει έλλειμμα ηγεσίας».

Εκπρόσωπος του Σούνακ είπε ότι ο πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί συνολικά όταν καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας, «αντί να απαντήσει σε κάθε θέμα αποσπασματικά».

Η έρευνα εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο η βρετανική κυβέρνηση χειρίστηκε την πανδημία Covid-19 που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 220.000 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο και προκάλεσε τεράστιο πλήγμα στην οικονομία.

Εκτιμάται πως η έρευνα δεν θα ολοκληρωθεί πριν από το καλοκαίρι του 2026. Ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι η Ντάουνινγκ Στριτ πιάστηκε απροετοίμαστη και η αντίδρασή της στην υγειονομική κρίση ήταν καθυστερημένη.

Η σημερινή αναφορά στον Σούνακ πλήττει την προσπάθεια του βρετανού πρωθυπουργού να παρουσιαστεί ως ηγέτης που έφερε αλλαγή στη Ντάουνινγκ Στριτ μετά το χάος επί των ημερών του Μπόρις Τζόνσον, παρότι υπήρξε εκ των κορυφαίων υπουργών εκείνης της κυβέρνησης.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι στον Σούνακ είχε αποδοθεί το προσωνύμιο «Δρ Θάνατος» από επιστημονικό σύμβουλο της κυβέρνησης, με αφορμή την πρωτοβουλία του «Eat Out to Help Out» (σ.σ. σε ελεύθερη απόδοση «Τρώμε Έξω για να Βοηθήσουμε») το καλοκαίρι του 2020, που επιδοτούσε γεύματα σε παμπ και εστιατόρια.


el.gr , katohika.gr

Δημοσίευση σχολίου

►Το www.madatoforos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget