Α.Τσίπρας ΑΑΔΕ Αγροτικά Αθλητισμός Αιγίνιο Αιμοδοσία Ακρίβεια Αμερική Ανατιμήσεις Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης Αποκαλύψεις Αποτοξίνωση Απόψεις Αρθρα Αρμενία Αρχαία Ελλάδα Αρχαίο θέατρο Δίου Αρχαίο θέτρα Δίου ΑΣΕΠ Αστυνομικό δελτίο Βαγγέλης Γερολιόλιος Βαλκάνια Βίντεο Βιταμίνη Βότανα Γερμανία Γεώργιος Φλώρος Γιάννης Μάζης Γιάννης Ντούμος Γιώργος Πιπερόπουλος Γυναίκα Δελτίο Τύπου Διαβήτης Διακαιοσύνη Διασκέδαση Διατροφή Διάφορα Δικαιοσύνη Δίον Δίον-Ολυμπος ΔΟΕ Ε.Ε.Σταυρός ΕΕ Εθνικά Εθνική Αντίσαση Εκδηλώσεις Εκκλησία Εκλογές Ελαιόλαδο ΕΛΓΑ Ελλάδα Ελληνοτουρκικά ΕΜΑΚ Εμβόλιο Εναλλακτικές θεραπείες Ενέργεια Ενωση Ξενοδόχων Πιερίας Ενωση Ποντίων Κατερίνης ΕΟΕ ΕΟΠΥΥ ΕΟΤ Επίδομα θέρμανσης Επιθεώρηση Εργασίας Επικαιρότητα Επιλογές Επιμελητήριο Ελλάδος Επιμελητήριο Πιερίας Επιστήμη Εργασία ΕΣΠΑ Ευρωβουλή Ευρώπη Ευχές ΕΦΕΤ ΕΦΚΑ ΗΠΑ Ηφαίστειο Θεσσαλονίκη Ιερά Μητρόπολη Κατερίνης Ιστορία Καιρός ΚΑΠΗ Κατερίνη ΚΕΠ Κίνα Κινηματογράφος Κλοπή Κοινωνία Κολινδρός Κομισιόν Κορινός Κόσμος Κόσοβο Κρινιώ Καλογερίδου Κτηματολόγιο Κύπρος ΚΥΣΕΑ Λεπτοκαρυά Λιτόχωρο Μαγνήσιο Μακρόν Μακρύγιαλλος Μέση Ανατολή Μεταλλαγμένα τρόφιμα Μητσοτάκης ΜΜΕ Μουσική Μυστήρια Ν ΝΔ Νέα τάξη πραγμάτων ΟΑΕΔ ΟΕΕ Οικονομία Ολυμπος ΟΡΦΕΟ Ουγγαρία Ουκρανία Π.Ε.Πιερίας Π.Κ.Μ. Παιδεία Παιδί Παραλία ΠΑΣΟΚ ΠΕΔ Πεδίο βολής Περιβάλλον Περικλής Χατζηγιάννης Πιερία Πλαταμώνας Πολάκης Πολιτική Πολιτισμός Πόροι ΠΟΤΑΠ ΠΟΥ Πρόληψη Προορισμοί-Ταξίδι Πρόσκληση Πύδνα-Κολινδρός Ρεπορτάζ Ρόδος Ρωσία Σβορώνος Σεισμός Σερβία Σήραγγα Κατερίνης (Σήραγγα Τ4) Σκοτίνα ΣΟΝΕ Σπύρος Κουλκουδίνας Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας Συνταγές ΣΥΡΙΖΑ Ταξίδι Τέμπη Τεχνολογία Τοπικά νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση Τουρισμός Τουρκία Τρόφιμα Υγεία Φεστιβάλ Φεστιβάλ Ολύμπου Φώντας Μπαραλιάκος Χαλκιδική Χρήστος Μαντζιάρης Ψυχολογία ATIA BAS_4 Covid-19 EE GEWKWN Home Life Style Media Poutin Putin Texas Trump Zelensky

Επίσκεψη του Προέδρου και Α΄ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας στις εργασίες αναβάθμισης της σήραγγας Κατερίνης


Για την πορεία της εξέλιξης των εργασιών πλήρους αναβάθμισης, της σήραγγας Κατερίνης, στην κατεύθυνση προς Αθήνα, ενημερώθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Κωνσταντίνος Πίτσιας και ο Αντιπρόεδρος, Εμμανουήλ Τζόβας, κατά την επιτόπια επίσκεψή τους, από τον Διευθυντή Λειτουργίας της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου κ. Δημήτρη Μανδαλώζη και τον Υπεύθυνο του Έργου κ. Κώστα Τσιαμούρα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και ο Αντιπρόεδρος, ξεναγήθηκαν από τα στελέχη της Εταιρίας, στην υπό κατασκευή σήραγγα και ενημερώθηκαν για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και τις εργασίες αναβάθμισης της σήραγγας, που την καθιστούν εφάμιλλη των νέων σηράγγων του αυτοκινητόδρομου, σύμφωνα με τη σύγχρονη ευρωπαϊκή νομοθεσία. Πρόκειται ουσιαστικά για πλήρη αναβάθμιση της σήραγγας, ως προς την αντοχή της σε φωτιά μεγάλου πυροθερμικού φορτίου (αφού με το πέρας των εργασιών θα διέρχονται το σύνολο των βαρέων και επικινδύνων οχημάτων) και ως προς την εκτέλεση εργασιών βαριάς συντήρησης, αντικαθιστώντας το σύνολο των συστημάτων ασφαλείας, καθώς η σήραγγα λειτουργεί από το 2004.


Το σύνολο των εργασιών αφορά σε αντικατάσταση όλου του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού με την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών, της πυροπροστασίας με τη χρήση υλικών τελευταίας τεχνολογίας και φυσικά τον εξοπλισμό με σύγχρονα μέσα ελέγχου και τηλεχειρισμού των συστημάτων της σήραγγας. Σημειωτέων ότι η σήραγγα Κατερίνης, όπως και το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου, διαχειρίζεται από το Κέντρο Διαχείρισης Αυτοκινητοδρόμου που βρίσκεται στο Μοσχοχώρι Λάρισας.

Όπως ενημέρωσαν τα στελέχη της εταιρίας, αυτή την περίοδο εκτελούνται οι εργασίες στον κλάδο προς Αθήνα. Με το πέρας των εργασιών και των σχετικών δοκιμών, θα ακολουθήσει για πέντε εβδομάδες ολικός αποκλεισμός και των δύο κλάδων της σήραγγας, κατά τον οποίο θα γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, προκειμένου να αποδοθεί η σήραγγα στην κυκλοφορία εν τω συνόλω εντός του α’ εξαμήνου 2025.


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Πίτσιας και ο Αντιπρόεδρος κ. Τζόβας τόνισαν την ανάγκη για έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η όχληση προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις και κυρίως να έχει δοθεί σε κυκλοφορία η σήραγγα πριν από την έναρξη της θερινής σεζόν, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως είναι ζωτικής σημασίας να ολοκληρωθεί το έργο χωρίς παράταση.

«Η ενίσχυση της αντοχής της σήραγγας στη φωτιά αποτελεί βασικό πυλώνα της αναβάθμισης, διασφαλίζοντας τη μακροπρόθεσμη αντοχή της κατασκευής, ενώ η αναβάθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και των συστημάτων ασφαλείας αυξάνει κατακόρυφα την ασφάλεια των χρηστών και θα συμβάλει στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και βιωσιμότητας της σήραγγας», ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Πίτσιας.

Δημοσίευση σχολίου

►Το www.madatoforos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook][disqus]

Author Name

Pieria Olympos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.