Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού κριθαράκι
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μια μεσαία κατσαρόλα, αφήστε το ζωμό να πάρει βράση.
- Προσθέστε το κριθαράκι στο ζωμό που βράζει και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, συνήθως περίπου 9-10 λεπτά, μέχρι να γίνει al dente.
- Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
- Προσθέστε τα ντοματίνια στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Ανακατέψτε το φρέσκο σπανάκι και μαγειρέψτε το μέχρι να μαραθεί.
- Μόλις μαγειρευτεί το κριθαράκι, στραγγίστε τα περιττά υγρά και προσθέστε το στο τηγάνι με τις ντομάτες και το σπανάκι.
- Ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
- Σερβίρετε ζεστό, γαρνίροντας με τριμμένη παρμεζάνα.
Δημοσίευση σχολίου
►Το www.madatoforos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.