19 Ιουλίου 2025

Ψητό καλαμάρι - Με σάλτσα λεμονιού

Ψητό καλαμάρι - Με σάλτσα λεμονιού

[wide]


Υλικά
 
  • 1 κιλό φρέσκα καλαμάρια, καθαρισμένα, ξεπλυμένα και καλά στεγνωμένα
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ. γλ. χοντρό αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 2 κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
 
  1. Σε ένα μπολ χτυπήστε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Ανακατέψτε το σκόρδο και τα ολόκληρα κλαδάκια ρίγανης.
  2. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σχάρας σε δυνατή φωτιά. (Εναλλακτικά, μπορείτε να ψήσετε τα καλαμάρια στο φούρνο).
  3. Όταν ζεσταθεί αρκετά το τηγάνι προσθέστε τα καλαμάρια και ψήστε τα για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  4. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και κόψτε τα σταυρωτά σε δαχτυλίδια.
  5. Περιχύστε τα καλαμάρια με τη σάλτσα λεμονιού.
  6. Γαρνίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.

Δημοσίευση σχολίου

►Το www.madatoforos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.




Start typing and press Enter to search