30 Αυγούστου 2025

Χοιρινές πανσέτες στην κατσαρόλα με πατάτες και λαχανικά

Χοιρινές πανσέτες στην κατσαρόλα με πατάτες και λαχανικά


Υλικά 

  • 500 γρ. χοιρινές πανσέτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2- 3 πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κ. σ. ντοματοπελτέ
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών ή νερό
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φρέσκο θυμάρι και δυόσμο για σερβίρισμα

Εκτέλεση 

  1. Σε μία κατσαρόλα ή ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
  2. Προσθέστε τις χοιρινές πανσέτες και ψήστε για 5- 6 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα ελαφρώς.
  3. Προσθέστε τις πατάτες και τα καρότα και σοτάρετε για άλλα 3- 4 λεπτά.
  4. Ρίξτε το ντοματοπελτέ και ανακατέψτε καλά.
  5. Προσθέστε το κόκκινο κρασί και αφήστε να βράσει για 1- 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί η αλκοόλη.
  6. Ρίξτε το ζωμό ή το νερό, αλατοπιπερώστε κατά βούληση και ανακατέψτε καλά.
  7. Καλύψτε το κατσαρολάκι και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα ή μέχρι οι πανσέτες και τα λαχανικά να μαλακώσουν εντελώς.
  8. Σερβίρετε γαρνίροντας με φρέσκο θυμάρι και δυόσμο.

Δημοσίευση σχολίου

►Το www.madatoforos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.


Start typing and press Enter to search