Το www.madatoforos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΚΟΣΜΟΣ

[Κόσμος][fbig1 pagenumber]

Μαρούλι: 5 σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό

 


Είναι δροσερό και γευστικό γι’ αυτό αποτελεί τη βάση για πολλές σαλάτες, ενώ δεν λείπει από κανένα πρόγραμμα απώλειας βάρους.


Τα ταπεινό πράσινο μαρούλι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που ωφελούν τον οργανισμό, όπως οι βιταμίνες Α και C.
Προλαμβάνει τα προβλήματα όρασης: Οι βιταμίνες Α και C και τα καροτενοειδή του μαρουλιού συμβάλλουν στην προστασία των ματιών από συγκεκριμένες παθήσεις. Η ζεαξανθίνη που περιέχει επίσης προστατεύει την όραση. Μελέτες έχουν επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα της βιταμίνης Α στην πρόληψη της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Οι ανεπάρκειες στις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το μαρούλι έχει βρεθεί ότι οδηγούν στην ανάπτυξη γλαυκώματος, καταρράκτη και άλλων προβλημάτων όρασης.

Προστατεύει τα οστά: Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το μαρούλι, αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη των οστών. Ειδικά η Κ2 αυξάνει την οστική πυκνότητα και προλαμβάνει την οστεοπόρωση.

Δρα κατά της γήρανσης: Εκτός από βιταμίνες Α και C, το μαρούλι περιέχει επίσης κάλιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Τα στοιχεία αυτά ενισχύουν την υγεία της επιδερμίδας και προλαμβάνουν τα σημάδια της γήρανσης.

Είναι αντικαρκινικό: Τα μαρούλι ανήκει στα λαχανικά που καταπολεμούν τα καρκινικά κύτταρα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η χλωροφύλλη, η ομάδα χρωστικών ουσιών που δίνουν στο μαρούλι το έντονο πράσινο χρώμα, μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο ήπαρ και το έντερο.

Συμβάλλει στον έλεγχο του βάρους: Αποτελεί συστατικό-κλειδί κάθε διατροφής για απώλεια ή διατήρηση του βάρους. Ο λόγος είναι ότι έχει ελάχιστους υδατάνθρακες και θερμίδες. Παράλληλα αυξάνει το αίσθημα κορεσμού και νιώθετε πλήρεις για μεγαλύτερο διάστημα.

onmed.gr

Δημοσίευση σχολίου

►Το www.madatoforos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget