Α.Τσίπρας Αγροτικά Αθλητισμός Αιμοδοσία Ακρίβεια Αμερική Ανατιμήσεις Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης Αποκαλύψεις Αποτοξίνωση Απόψεις Αρθρα Αρμενία Αρχαία Ελλάδα Αστυνομικό δελτίο Βαγγέλης Γερολιόλιος Βαλκάνια Βίντεο Βιταμίνη Βότανα Γεώργιος Φλώρος Γιάννης Μάζης Γιάννης Ντούμος Γιώργος Πιπερόπουλος Γυναίκα Δελτίο Τύπου Διακαιοσύνη Διασκέδαση Διατροφή Διάφορα Δικαιοσύνη Δίον Δίον-Ολυμπος ΔΟΕ Ε.Ε.Σταυρός ΕΕ Εθνικά Εθνική Αντίσαση Εκδηλώσεις Εκκλησία Εκλογές Ελαιόλαδο ΕΛΓΑ Ελλάδα Ελληνοτουρκικά Εμβόλιο Εναλλακτικές θεραπείες Ενέργεια Ενωση Ποντίων Κατερίνης ΕΟΕ ΕΟΠΥΥ ΕΟΤ Επίδομα θέρμανσης Επικαιρότητα Επιλογές Επιμελητήριο Ελλάδος Επιμελητήριο Πιερίας Επιστήμη Εργασία ΕΣΠΑ Ευρωβουλή Ευρώπη Ευχές ΕΦΕΤ ΕΦΚΑ ΗΠΑ Ηφαίστειο Θεσσαλονίκη Ιερά Μητρόπολη Κατερίνης Ιστορία Καιρός Κατερίνη ΚΕΠ Κίνα Κινηματογράφος Κλοπή Κοινωνία Κομισιόν Κορινός Κόσμος Κόσοβο Κρινιώ Καλογερίδου Κτηματολόγιο Κύπρος ΚΥΣΕΑ Λεπτοκαρυά Λιτόχωρο Μαγνήσιο Μακρόν Μακρύγιαλλος Μέση Ανατολή Μεταλλαγμένα τρόφιμα Μητσοτάκης ΜΜΕ Μουσική Μυστήρια Ν ΝΔ Νέα τάξη πραγμάτων ΟΑΕΔ ΟΕΕ Οικονομία Ολυμπος ΟΡΦΕΟ Ουκρανία Π.Ε.Πιερίας Π.Κ.Μ. Παιδεία Παιδί Παραλία ΠΑΣΟΚ ΠΕΔ Περιβάλλον Περικλής Χατζηγιάννης Πιερία Πλαταμώνας Πολάκης Πολιτική Πολιτισμός Πόροι ΠΟΤΑΠ ΠΟΥ Πρόληψη Προορισμοί-Ταξίδι Πρόσκληση Πύδνα-Κολινδρός Ρεπορτάζ Ρόδος Ρωσία Σβορώνος Σεισμός Σερβία Σκοτίνα ΣΟΝΕ Σπύρος Κουλκουδίνας Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας Συνταγές ΣΥΡΙΖΑ Ταξίδι Τέμπη Τεχνολογία Τοπικά νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση Τουρισμός Τουρκία Τρόφιμα Υγεία Φώντας Μπαραλιάκος Χαλκιδική Χρήστος Μαντζιάρης Ψυχολογία ATIA BAS_4 Covid-19 GEWKWN Home Life Style Media Poutin Putin Texas Trump Zelensky

Ρολάκια γεμιστού κοτόπουλου - Με άγριο ρύζι και μοτσαρέλα


Υλικά
 
  • 4 στήθη κοτόπουλου με την πέτσα (περίπου 1 κιλό)
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. τσαγιού βολβό μάραθου, κομμένο σε φέτες
  • 1 κ. γλ. σπόροι μάραθου
  • 2 φλ. τσαγιού άγριο ρύζι, μαγειρεμένο
  • 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο

Εκτέλεση
 
  1. Ζεστάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Βγάλτε την πέτσα από το στήθος κοτόπουλου και αφήστε το κοτόπουλο στην άκρη. Τοποθετήστε το δέρμα στο θερμαινόμενο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε από το τηγάνι.
  3. Προσθέστε το μάραθο σε φέτες και τους σπόρους μάραθου και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν περίπου 3 λεπτά. Μεταφέρετε το μείγμα μάραθου σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε το στην άκρη. Αφήστε στην άκρη το τηγάνι με τα υπολείμματα κοτόπουλου.
  4. Χτυπήστε το κοτόπουλο ώστε να ανοίξει και να λεπτύνει, ώστε να μπορέσετε να το τυλίξετε, και αλατοπιπερώστε σε κάθε πλευρά.
  5. Προσθέστε το ρύζι, τη μοτσαρέλα και το αυγό στο μπολ με το μείγμα μάραθου και ανακατέψτε καλά.
  6. Απλώστε 1/2 φλιτζάνι από το μείγμα ρυζιού πάνω στο στήθος κοτόπουλου, αφήνοντας ένα περιθώριο στην άκρη. Τυλίξτε το κοτόπουλο σε ρολό κατά μήκος και δέστε το με σπάγκο μαγειρικής. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα στήθη κοτόπουλου.
  7. Τοποθετήστε τα ρολά κοτόπουλου στο τηγάνι με τα λίπη του δέρματος και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, 8-10 λεπτά. Μεταφέρετε τα ρολά κοτόπουλου στο φούρνο και ψήστε, περίπου 7-10 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.

Δημοσίευση σχολίου

►Το www.madatoforos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook][disqus]

Author Name

Pieria Olympos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.