Το www.madatoforos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΚΟΣΜΟΣ

[Κόσμος][fbig1 pagenumber]

Καλαμάρι γεμιστό με ρύζι και μυρωδικά - Εναλλακτική επιλογή για τη γέμιση το σπανάκι


Υλικά
 
  • 12 μέτρια καλαμάρια
  • 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 5- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • Ένα μεγάλο ματσάκι μαϊντανό
  • Ένα μικρό ματσάκι φρέσκο άνηθο
  • 3- 4 γλυκιές και ώριμες ντομάτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
 
  1. Καθαρίστε και πλύνετε τα καλαμάρια. Αν είναι με τα πλοκάμια τους, κόψτε τα και ξεχωρίστε τα.
  2. Προσθέστε τις φρέσκες ντομάτες, το μισό μαϊντανό και το σκόρδο σε ένα μπλέντερ και φτιάξτε μια λεία πάστα.
  3. Προσθέστε το μισό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα ψιλοκομμένα πλοκάμια (αν υπάρχουν) και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Ανακατεύετε περιστασιακά.
  4. Προσθέστε το ρύζι, ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε για ένα λεπτό περίπου.
  5. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι κρασί, ανακατέψτε καλά και αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
  6. Ψιλοκόψτε τον άνηθο και τον υπόλοιπο μαϊντανό. Προσθέστε το μισό πελτέ ντομάτας από το μπλέντερ, τη μισή σάλτσα, τον υπόλοιπο μαϊντανό και τον άνηθο και αλατοπιπερώστε. Αφήστε το να μαγειρευτεί για 2-3 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά.
  7. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  8. Χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι του γλυκού και γεμίστε ένα καλαμάρι με το μείγμα από το τηγάνι. Δεν πρέπει να το γεμίσετε εντελώς, καθώς το ρύζι θα διογκωθεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να σφραγίσετε το άνοιγμα του καλαμαριού ώστε να μην βγει η γέμιση κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  9. Τοποθετήστε το γεμιστό καλαμάρι σε ένα πυρέξ και επαναλάβετε με τα υπόλοιπα.
  10. Προσθέστε την υπόλοιπη γέμιση από το τηγάνι στο ταψί και αλατοπιπερώστε. Ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, το λευκό κρασί και το ζεστό νερό, ώστε τα καλαμαράκια να είναι σχεδόν καλυμμένα.
  11. Σκεπάστε το ταψί και αφήστε το να ψηθεί για περίπου 40 λεπτά στο φούρνο. Ξεσκεπάστε το ταψί και αφήνετε για άλλα 20 λεπτά μέχρι τα καλαμάρια να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
Μαρτίου 14, 2025

Δημοσίευση σχολίου

►Το www.madatoforos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget