Α.Τσίπρας ΑΑΔΕ Αγροτικά Αθλητισμός Αιγίνιο Αιμοδοσία Ακρίβεια Αμερική Ανατιμήσεις Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης Αποκαλύψεις Αποτοξίνωση Απόψεις Αρθρα Αρμενία Αρχαία Ελλάδα Αρχαίο θέατρο Δίου Αρχαίο θέτρα Δίου ΑΣΕΠ Αστυνομικό δελτίο Βαγγέλης Γερολιόλιος Βαλκάνια Βίντεο Βιταμίνη Βότανα Γερμανία Γεώργιος Φλώρος Γιάννης Μάζης Γιάννης Ντούμος Γιώργος Πιπερόπουλος Γυναίκα Δελτίο Τύπου Διαβήτης Διακαιοσύνη Διασκέδαση Διατροφή Διάφορα Δικαιοσύνη Δίον Δίον-Ολυμπος ΔΟΕ Ε.Ε.Σταυρός ΕΕ Εθνικά Εθνική Αντίσαση Εκδηλώσεις Εκκλησία Εκλογές Ελαιόλαδο ΕΛΓΑ Ελλάδα Ελληνοτουρκικά ΕΜΑΚ Εμβόλιο Εναλλακτικές θεραπείες Ενέργεια Ενωση Ποντίων Κατερίνης ΕΟΕ ΕΟΠΥΥ ΕΟΤ Επίδομα θέρμανσης Επικαιρότητα Επιλογές Επιμελητήριο Ελλάδος Επιμελητήριο Πιερίας Επιστήμη Εργασία ΕΣΠΑ Ευρωβουλή Ευρώπη Ευχές ΕΦΕΤ ΕΦΚΑ ΗΠΑ Ηφαίστειο Θεσσαλονίκη Ιερά Μητρόπολη Κατερίνης Ιστορία Καιρός ΚΑΠΗ Κατερίνη ΚΕΠ Κίνα Κινηματογράφος Κλοπή Κοινωνία Κολινδρός Κομισιόν Κορινός Κόσμος Κόσοβο Κρινιώ Καλογερίδου Κτηματολόγιο Κύπρος ΚΥΣΕΑ Λεπτοκαρυά Λιτόχωρο Μαγνήσιο Μακρόν Μακρύγιαλλος Μέση Ανατολή Μεταλλαγμένα τρόφιμα Μητσοτάκης ΜΜΕ Μουσική Μυστήρια Ν ΝΔ Νέα τάξη πραγμάτων ΟΑΕΔ ΟΕΕ Οικονομία Ολυμπος ΟΡΦΕΟ Ουκρανία Π.Ε.Πιερίας Π.Κ.Μ. Παιδεία Παιδί Παραλία ΠΑΣΟΚ ΠΕΔ Πεδίο βολής Περιβάλλον Περικλής Χατζηγιάννης Πιερία Πλαταμώνας Πολάκης Πολιτική Πολιτισμός Πόροι ΠΟΤΑΠ ΠΟΥ Πρόληψη Προορισμοί-Ταξίδι Πρόσκληση Πύδνα-Κολινδρός Ρεπορτάζ Ρόδος Ρωσία Σβορώνος Σεισμός Σερβία Σκοτίνα ΣΟΝΕ Σπύρος Κουλκουδίνας Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας Συνταγές ΣΥΡΙΖΑ Ταξίδι Τέμπη Τεχνολογία Τοπικά νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση Τουρισμός Τουρκία Τρόφιμα Υγεία Φεστιβάλ Φεστιβάλ Ολύμπου Φώντας Μπαραλιάκος Χαλκιδική Χρήστος Μαντζιάρης Ψυχολογία ATIA BAS_4 Covid-19 EE GEWKWN Home Life Style Media Poutin Putin Texas Trump Zelensky

Καλαμάρι γεμιστό με ρύζι και μυρωδικά - Εναλλακτική επιλογή για τη γέμιση το σπανάκι


Υλικά
 
  • 12 μέτρια καλαμάρια
  • 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 5- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • Ένα μεγάλο ματσάκι μαϊντανό
  • Ένα μικρό ματσάκι φρέσκο άνηθο
  • 3- 4 γλυκιές και ώριμες ντομάτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
 
  1. Καθαρίστε και πλύνετε τα καλαμάρια. Αν είναι με τα πλοκάμια τους, κόψτε τα και ξεχωρίστε τα.
  2. Προσθέστε τις φρέσκες ντομάτες, το μισό μαϊντανό και το σκόρδο σε ένα μπλέντερ και φτιάξτε μια λεία πάστα.
  3. Προσθέστε το μισό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα ψιλοκομμένα πλοκάμια (αν υπάρχουν) και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Ανακατεύετε περιστασιακά.
  4. Προσθέστε το ρύζι, ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε για ένα λεπτό περίπου.
  5. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι κρασί, ανακατέψτε καλά και αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
  6. Ψιλοκόψτε τον άνηθο και τον υπόλοιπο μαϊντανό. Προσθέστε το μισό πελτέ ντομάτας από το μπλέντερ, τη μισή σάλτσα, τον υπόλοιπο μαϊντανό και τον άνηθο και αλατοπιπερώστε. Αφήστε το να μαγειρευτεί για 2-3 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά.
  7. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  8. Χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι του γλυκού και γεμίστε ένα καλαμάρι με το μείγμα από το τηγάνι. Δεν πρέπει να το γεμίσετε εντελώς, καθώς το ρύζι θα διογκωθεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να σφραγίσετε το άνοιγμα του καλαμαριού ώστε να μην βγει η γέμιση κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  9. Τοποθετήστε το γεμιστό καλαμάρι σε ένα πυρέξ και επαναλάβετε με τα υπόλοιπα.
  10. Προσθέστε την υπόλοιπη γέμιση από το τηγάνι στο ταψί και αλατοπιπερώστε. Ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, το λευκό κρασί και το ζεστό νερό, ώστε τα καλαμαράκια να είναι σχεδόν καλυμμένα.
  11. Σκεπάστε το ταψί και αφήστε το να ψηθεί για περίπου 40 λεπτά στο φούρνο. Ξεσκεπάστε το ταψί και αφήνετε για άλλα 20 λεπτά μέχρι τα καλαμάρια να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

Δημοσίευση σχολίου

►Το www.madatoforos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook][disqus]

Author Name

Pieria Olympos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.