Α.Τσίπρας ΑΑΔΕ Αγροτικά Αθλητισμός Αιγίνιο Αιμοδοσία Ακρίβεια Αμερική Ανατιμήσεις Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης Αποκαλύψεις Αποτοξίνωση Απόψεις Αρθρα Αρμενία Αρχαία Ελλάδα Αρχαίο θέατρο Δίου Αρχαίο θέτρα Δίου ΑΣΕΠ Αστυνομικό δελτίο Βαγγέλης Γερολιόλιος Βαλκάνια Βίντεο Βιταμίνη Βότανα Γερμανία Γεώργιος Φλώρος Γιάννης Μάζης Γιάννης Ντούμος Γιώργος Πιπερόπουλος Γυναίκα Δελτίο Τύπου Διαβήτης Διακαιοσύνη Διασκέδαση Διατροφή Διάφορα Δικαιοσύνη Δίον Δίον-Ολυμπος ΔΟΕ Ε.Ε.Σταυρός ΕΕ Εθνικά Εθνική Αντίσαση Εκδηλώσεις Εκκλησία Εκλογές Ελαιόλαδο ΕΛΓΑ Ελλάδα Ελληνοτουρκικά ΕΜΑΚ Εμβόλιο Εναλλακτικές θεραπείες Ενέργεια Ενωση Ξενοδόχων Πιερίας Ενωση Ποντίων Κατερίνης ΕΟΕ ΕΟΠΥΥ ΕΟΤ Επίδομα θέρμανσης Επιθεώρηση Εργασίας Επικαιρότητα Επιλογές Επιμελητήριο Ελλάδος Επιμελητήριο Πιερίας Επιστήμη Εργασία ΕΣΠΑ Ευρωβουλή Ευρώπη Ευχές ΕΦΕΤ ΕΦΚΑ ΗΠΑ Ηφαίστειο Θεσσαλονίκη Ιερά Μητρόπολη Κατερίνης Ιστορία Καιρός ΚΑΠΗ Κατερίνη ΚΕΠ Κίνα Κινηματογράφος Κλοπή Κοινωνία Κολινδρός Κομισιόν Κορινός Κόσμος Κόσοβο Κρινιώ Καλογερίδου Κτηματολόγιο Κύπρος ΚΥΣΕΑ Λεπτοκαρυά Λιτόχωρο Μαγνήσιο Μακρόν Μακρύγιαλλος Μέση Ανατολή Μεταλλαγμένα τρόφιμα Μητσοτάκης ΜΜΕ Μουσική Μυστήρια Ν ΝΔ Νέα τάξη πραγμάτων ΟΑΕΔ ΟΕΕ Οικονομία Ολυμπος ΟΡΦΕΟ Ουγγαρία Ουκρανία Π.Ε.Πιερίας Π.Κ.Μ. Παιδεία Παιδί Παραλία ΠΑΣΟΚ ΠΕΔ Πεδίο βολής Περιβάλλον Περικλής Χατζηγιάννης Πιερία Πλαταμώνας Πολάκης Πολιτική Πολιτισμός Πόροι ΠΟΤΑΠ ΠΟΥ Πρόληψη Προορισμοί-Ταξίδι Πρόσκληση Πύδνα-Κολινδρός Ρεπορτάζ Ρόδος Ρωσία Σβορώνος Σεισμός Σερβία Σήραγγα Κατερίνης (Σήραγγα Τ4) Σκοτίνα ΣΟΝΕ Σπύρος Κουλκουδίνας Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας Συνταγές ΣΥΡΙΖΑ Ταξίδι Τέμπη Τεχνολογία Τοπικά νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση Τουρισμός Τουρκία Τρόφιμα Υγεία Φεστιβάλ Φεστιβάλ Ολύμπου Φώντας Μπαραλιάκος Χαλκιδική Χρήστος Μαντζιάρης Ψυχολογία ATIA BAS_4 Covid-19 EE GEWKWN Home Life Style Media Poutin Putin Texas Trump Zelensky

Κλέφτικο κοτόπουλο γεμιστό στη λαδόκολλα...

[wide]

Υλικά Συνταγής


  • 1 κοτόπουλο (γύρω στα 1.700 γραμ.)
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • λίγη ρίγανη φρέσκια
  • λίγο θυμάρι φρέσκο
  • 2-3 σκ. σκόρδο με τη φλούδα τους
  • αλάτι
  • πιπέρι 400 γραμ. μανιτάρια ολόκληρα (ασπρομανίταρα μέτρια σε μέγεθος)
  • 150 γραμ. κεφαλογραβιέρα
  • 10 ντοματίνια μακρόστενα

 
Για τη γέμιση

  1. 3 χρωματιστές πιπεριές
  2. 1 κρεμμύδι μικρό
  3. 1 σκ. σκόρδο (σπασμένη)
  4. 4-5 λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες)
  5. 200 γραμ. κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι (σε κομμάτια)
  6. φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη και θυμάρι)
  7. λίγο ελαιόλαδο
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
  10. 2-3 μεγάλες λαδόκολλες
  11. 2-3 κομμάτια αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση

Ξεκινάμε το γεμιστό κοτόπουλο κλέφτικο στη λαδόκολλα, αφήνοντας το πουλερικό στον πάγκο εργασίας για 30 λεπτά.

Για τη γέμιση για το κλέφτικο κοτόπουλο


Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια, σε μέγεθος μπουκιάς. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.

Για το γεμιστό κοτόπουλο

Το στεγνώνουμε μέσα έξω. Αλατοπιπερώνουμε την κοιλιά. Το γεμίζουμε. Το δένουμε με σπάγκο να κρατήσει το σχήμα του στο ψήσιμο.

Βάζουμε τις λαδόκολλες σταυρωτά μέσα σε βαθύ ταψί. Ακουμπάμε το γεμιστό κοτόπουλο.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη μουστάρδα, το λεμόνι, τη ρίγανη, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και το αλείφουμε γύρω γύρω. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο με την φλούδα.

Κλείνουμε τις λαδόκολλες, κρατώντας μέσα όλα τα ζουμιά. Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και ακουμπάμε στο ταψί.

Για το ψήσιμο του κλέφτικου κοτόπουλου

Επιλέξτε τον αργό ή τον γρήγορο τρόπο ψησίματος που σας προτείνω, ανάλογα με το χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας.

Και στις δύο περιπτώσεις, 20-25 λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος ψησίματος, ανοίγουμε τις λαδόκολλες.

Βάζουμε σε ένα μπολ τα μανιτάρια ολόκληρα, τα ντοματίνια κομμένα, το τυρί κομμένο σε καρέ, το αλάτι, το πιπέρι, το φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε. Αραδιάζουμε όλα τα υλικά, πλάι στο κοτόπουλο και στα ζουμιά του. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά περίπου.

1ος τρόπος ψησίματος: «Αργός»

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-170 βαθμούς C για 2 ώρες, ανοίγουμε τις λαδόκολλες, δυναμώνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

2ος τρόπος ψησίματος: «Γρήγορος»


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C στoν αέρα. Ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά, ανοίγουμε τις λαδόκολλες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει.


argiro

Δημοσίευση σχολίου

►Το www.madatoforos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook][disqus]

Author Name

Pieria Olympos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.