Το www.madatoforos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΚΟΣΜΟΣ

[Κόσμος][fbig1 pagenumber]

Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης – Lights On: Όλοι μαζί θα ανάψουμε τα φώτα του νέου Κέντρου για άτομα με αυτισμό


Στο Σύλλογο Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης από την ίδρυση μέχρι και σήμερα, λειτουργούμε με γνώμονα το μοναδικό μας όραμα, που είναι μία κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, μια κοινωνία προσβάσιμη για όλους! Με την καμπάνια Lights on θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία για την ανάγκη ολοκλήρωσης της ανέγερσης του νέου Κέντρου για άτομα με αυτισμό.

Η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης αποτελεί τον βασικό και μοναδικό Σύλλογο Παροχής Υπηρεσιών για Άτομα με Αναπηρία στον Νομό Πιερίας. Σήμερα, λειτουργεί δύο Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.), παρέχοντας υποστήριξη σε περισσότερα από 100 ενήλικα Άτομα με Αναπηρία.

Τα υφιστάμενα Κ.Δ.Η.Φ. της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης είναι:

  • Ένα κέντρο επί των οδών Μύτικα και Ήρας, δυναμικότητας 90 ατόμων.
  • Ένα κέντρο επί της οδού 19 Μαΐου 3, δυναμικότητας 25 ατόμων.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη εξειδικευμένης υποστήριξης για άτομα στο φάσμα του αυτισμού, η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης προχώρησε από το 2024 στην ανέγερση ενός τρίτου Κ.Δ.Η.Φ., αποκλειστικά για άτομα με αυτισμό, στη νότια πλευρά της Κατερίνης. Το νέο κέντρο θα παρέχει εξειδικευμένα προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ατόμων με αυτισμό, δίνοντας έμφαση σε εναλλακτικές και δομημένες μεθόδους επικοινωνίας, ειδικά προγράμματα κοινωνικοποίησης και αυτονόμησης.

Το πρώτο στάδιο του έργου που αφορά την ανέγερση, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος LEADER 2014-2015 Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α..  Έτσι όμως, θα ολοκληρωθεί μόνον το 50% του έργου. Για την αποπεράτωση του έργου απομένει ένα σημαντικό ποσό της τάξεως των 200.000 ευρώ, και αναζητούμε 200 Χρυσούς Δωρητές  που θα προσφέρουν από 1.000 ευρώ έκαστος, επιτυγχάνοντας έτσι την ολοκλήρωση του έργου.

#Lights_on λοιπόν…και πάμε όλοι μαζί να ανάψουμε τα φώτα του νέου Κ.Δ.Η.Φ.

Πληροφορίες:

Ραπουτίκα Ελένη, 23510-73919, 6972280695

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

ΤΡΑΠΕΖΑIBAN – SWIFT BIC
ΕΘΝΙΚΗGR6501103730000037354427884 / ETHNGRAA
ΠΕΙΡΑΙΩΣGR7001712290006229160998538 / PIRBGRAA
ALPHAGR9101408400840002002021714 / CRBAGRAA
EUROBANKGR3602602100000110201024294 / ERBKGRAA
Δικαιούχος: Φ.Σ. Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού Κα
Μαρτίου 28, 2025

Δημοσίευση σχολίου

►Το www.madatoforos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget