Η Στρατιωτική Υπηρεσία ενημερώνει ότι από την 1η έως την 30ή Νοεμβρίου 2025 θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες με πραγματικά πυρά, τόσο στο Πεδίο Βολής Αρμάτων όσο και στο Πεδίο Βολής Φορητού Οπλισμού Λιτοχώρου, κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.
Επικίνδυνες περιοχές για το κοινό
Η περιοχή που περικλείεται από τις θέσεις Ι. Μ. Αγίου Διονυσίου – Μάνα Ρέμα – Ύψωμα Μάντρες – Ύψωμα Μπαλντάκου – Ύψωμα Αλατάρια – Αράπης Ρέμα – Ύψωμα Κανάλι χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνη ζώνη για το Πεδίο Βολής Αρμάτων, με συντεταγμένες:
- 40ο 07΄Β 22ο 25΄Α
- 40ο 15΄Β 22ο 25΄Α
- 40ο 15΄Β 22ο 32΄Α
- 40ο 07΄Β 22ο 32΄Α
Αντίστοιχα, για το Πεδίο Βολής Φορητού Οπλισμού Λιτοχώρου, επικίνδυνη περιοχή ορίζεται εκείνη που περικλείεται από τα σημεία Ύψωμα – Άγιος Δημήτριος – Ξερολάκι – Ξεροκάμπι – Γουρνιές, με συντεταγμένες:
- 40ο 07΄Β 22ο 31΄Α
- 40ο 08΄Β 22ο 31΄Α
- 40ο 07΄Β 22ο 30΄Α
- 40ο 08΄Β 22ο 30΄Α
Κατά τη διάρκεια της ενεργοποίησης των Πεδίων Βολής, απαγορεύεται αυστηρά η παραμονή ή η διέλευση ανθρώπων, ζώων και οχημάτων μέσα στις παραπάνω περιοχές, ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα.
Επιπλέον, σε περίπτωση που κάτοικοι ή επισκέπτες εντοπίσουν αντικείμενα που μοιάζουν με βλήματα ή πυρομαχικά, απαγορεύεται να τα αγγίζουν ή να τα μετακινούν. Οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα τις πλησιέστερες στρατιωτικές ή αστυνομικές αρχές.
Η ανακοίνωση εκδόθηκε από τη Διοίκηση, με στόχο την ενημέρωση και προστασία των πολιτών της περιοχής του Λιτοχώρου.



Δημοσίευση σχολίου
►Το www.madatoforos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.