Το www.madatoforos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΚΟΣΜΟΣ

[Κόσμος][fbig1 pagenumber]

“Βόμβα” στη Γερμανία! Έλλειμμα 60 δις στην οικονομία – Σενάρια για πρόωρες εκλογές – Κίνδυνος να συμπαρασύρει όλη την Ευρώπη


Τρύπα 60 δις στην Οικονομία, κίνδυνος να συμπαρασύρει την Ευρώπη! Τι δήλωσε το γερμανικό ΥΠΟΙΚ! Σενάρια για πρόωρες εκλογές…


Τον τελευταίο καιρό, η Γερμανία, πρώην, κατά τα φαινόμενα, κραταιά οικονομική και πολιτική δύναμη στην Ευρώπη, αποκαλείται βάσει πολλών πολιτικών αναλύσεων ο «μεγάλος ασθενής» της γηραιάς ηπείρου και πλέον υπάρχουν σενάρια για πρόωρες εκλογές, καθώς ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς δέχεται τεράστια αμφισβήτηση!!!
Η Bundesrepublik είναι αντιμέτωπη με σημαντικά δομικά προβλήματα στην οικονομία της, έχοντας χάσει την πολιτική ισχύ της στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο!

Το Βερολίνο μοιάζει περισσότερο με απλό παρατηρητή των εξελίξεων και υπηρέτη της Ουάσινγκτον!!!

Όλα ξεκίνησαν με μια «τρύπα» στον προϋπολογισμό της ύψους 60 δισ. ευρώ. Αιτία η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας, που απαγόρευσε στην κυβέρνηση να μεταφέρει στο ταμείο για την στροφή στην πράσινη οικονομία 60 δισ. ευρώ από τα κεφάλαια για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της συνεπακόλουθης ύφεσης (ΕΔΩ το άρθρο του ΕΛ)!

Ειδικότερα, το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει κονδύλια που προορίζονται για την καταπολέμηση της κρίσης του κορωνοϊού για την προστασία του κλίματος. Συγκεκριμένα, «πάγωσε» όλες τις καταβολές από το ύψους 60 δισ. ευρώ ειδικό ταμείο ενεργειακής και κλιματικής μετάβασης. «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΞΟΔΕΥΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ», είπε το Συνταγματικό δικαστήριο της χώρας στην κυβέρνηση!

Μπροστά στην γερμανική κρίση που «γεννιέται» και κινδυνεύει να συμπαρασύρει ολόκληρη την Ευρώπη, o Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ ανακοίνωσε ότι θα προτείνει ένα προσχέδιο συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2023, σηματοδοτώντας ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να αναστείλει το φρένο χρέους της χώρας μετά την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου που έχει βυθίσει τη χώρα σε σοβαρή πολιτική και δημοσιονομική κρίση.

Για να παρακάμψει το συνταγματικά κατοχυρωμένο φρένο χρέους της χώρας, ωστόσο, η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να κηρύξει την χώρα σε «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ (ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ)»!

Τα σενάρια πρόωρων εκλογών είναι ορθάνοιχτα, καθώς σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση στην Γερμανία, το 76% δεν θέλει τον Σολτς για πρωθυπουργό!!!

Αναμένονται οι εξελίξεις!!!


karditsastakra.com , katohika.gr

Δημοσίευση σχολίου

►Το www.madatoforos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget